Ujedinjena stranka Bošnjaka (USB) jučer  je u Rečanima nadomak Prizrena, u Restoranu kod Fuada, održala svoju Prvu izbornu skupštini na kojoj je tajnim glasanjem  izabrano Predsjedništvo i Glavni odbor stranke. Skupštini su pored delagata prisustvovali i gosti iz koalicije Vakat iz prizrenskog i dragaškog kraja, ugledni intelektualci iz bošnjačke zajednice, kao i zvaničnici Centralne izborne komisije.

„Mi smo opravdali povjerenje o zajedništvu samim tim što smo pristupili koaliciji Vakat“, kazao je predsjednik Predsjedništva USB-a Abdurahman Zulji u svom obraćanju delegatima i prisutnim gostima.



Rasim Demiri, poslanik u Skupštini Kosova i predsjednik kolaicione Demokratske stranke Bošnjaka (DSB) je u svom pozdravnom govoru delegatima poručio da „izaberu najbolje kandidate koji će umjeti da ih dostojanstveno predstavljaju“.



U ime Demokratske stranke Vatan (DSV) iz Dargaša, također koalicioni partner,  prisutnima se obratio Uzair Hamza poželevši uspješan rad Izbornoj skupštini najnovije stranke u bošnjačkoj zajednici.



O šestomjesečnoj aktivnosti i radu stranke govorio je predsjednik Predsjedništva USB-a Abdirahman Zulji.



Nakon svečanog dijela Izborne skupštine prešlo se na radni dio gdje su delegati tajnim glasanjem izabrali 25 članova Glavnog odbora i sedam članova Predsjedništva stranke. Prema statutu ove stranke funkcija predsjedavajućeg je rotirajuća sa mandatom od šest mjeseci. Njen prvi predsjednik predsjedništva je Abdirahman Zulji.
{jcomments on}