Danas je u predsjedničkoj Bijeloj kući i zvanično potpisan koalicioni sporazum između prizrenskog ogranka Alijanse za budućnost Kosova (AAK) i vladajuće koalicije PDK o priključenju triju odbornika lokalnoj vladi perdsjednika opštine dr. Ramadana Muje.


Ovim sporazumom, kojeg su potpisali predsjednik opštinskog ogranka Bisllim Zurapi i predsjednik opštine dr. Ramadan Muja, Alijansa će od danas preuzeti dva direktorijata; Direktorijat za geodeziju i katastar i Direktorijat inspekcije na čijim će čelima biti direktori Abdulla Tejeci i Bujar Nerjovaj.

„Poslije mnogih konsultivnih razgovora ovo je finalni razgovor koji je urodio potpisivanjem sporazuma o pristupanju našoj koaliciji, te ovim sporazumom Alijasa za budućnost Kosova će predvoditi dva direktorijata“, kazao je predsjednik Muja i izrazio optimizam u radu skupštine opštine Prizren.

„Vjerujem da će zajedničkim snagama Alijase za budućnost Kosova i pralamentarna grupa PDK učiniti rad skupštine redovnijim i produktivnijim, a  sve u cilju interesa građana", kazao je Nijazi Kryeziu, predsjedavajući SO.
Predsjednik ogranka Alijase za budućnost Kosova (AAK),  Bislim Zurapi,  istako je veliku važnost sporazuma, jer se, po njemu, „deblokira rad prizrenske skupštine“.

„Cilj ovoga sporazuma je da se deblokira rad Skupštine opštine u cilju što bolje perspektive naših građana, da se jednom osjete zadovoljnijim i da slobodnije dišu u ovom mandatu lokalne vlade, te i radi  perspektivnijegi razvoja grada Prizrena“, kazao je Zurapi.