Zvanično je zapošljenima predat novi objekat Okružnog i opštinskog tužilaštva u Prizrenu. Njegova vrijednost je oko million eura, a fianansiralo ga je Ministarstvo pravde, a plac je obezbjedila SO Prizren.



Prilikom svečanog otvaranja ovog objekta sa oko dvije hiljade kvadrata korisne površine a u kojem će raditi 30-ak zapošljenih glavni državni tužilac Ismet Kabashi je između ostalog kazao da su stvoreni na ovaj nacin jako dobri uslovi za daleko efikasniji rad.


 
“Stvoreni su dobri uslovi za rad jer kao što se zna radilo se u jako lošim i neadekvatnim uslovima. Investicije je obezbjedilo Ministartvo pravde iako smo u drugim opštinama imali donacije i od drugih inostranih i domaćih donatora“, rekao je Kabashi.
 
I vršilac dužnosti stalnog sekretara ministarstva pravde Sulejman Sopa naglasio je da su izgradnjom ovog velelepnog objekta, koji je izgrađen na temeljima stare zgrade, ali po savremenim standardima, stvoreni skoro idelani uslovi za rad tužioca.
 
“Mi u državnom tužilaštvu počeli smo rad na poboljšanju uslova rada tuzilaca. Od 1. januara imamo i Zakon o savjetu  tužilaca koji je počeo da funkcioniše, a staraće se da u narednom periodu tužilaštva imaju puno boljih uslova nego do sada. Nadam se da ćemo iste ovakve zgrade izgraditi u Gnjilanu a naredne godine i u Peći”, kazao je Sopa i posebno podvukao:
 
“Što se tiče okružnog suda u Mitrovici završeno je njegovo renoviranje. Nadam se da će se uskoro donijeti odluka o useljenju u ovaj objekat”. 
 
Predsjednik prizrenske opštine Ramadan Muja kazao je da je davanjem placa i opština dala svoj doprinos na stvaranju  modernih uslova za rad regionalnom i opštinskom tužilaštvu.
 
“Ja ovo vidim kao još jedno bogatstvo našeg grada", kazao je Muja poželjevši zapošljenima da budu na “usluzi svojoj državi”.
 
U ovom objektu funkcionisaće Okružno i opštinskog tužilastvo, ali i regionalna kancelarija za zaštitu žrtava i regionalna kancelarija službe za prevaspitavanje.