Gradonačelnik Muja, nedavno je zbog nemogućnosti potvrđivanja odluke Ustavnog suda Kosova o logou opštine, donio privremenu odluku  kojom je naredio opštinskoj administraciji da u zvaničnim dokumentima opštine, sve dok odluka Ustavnog suda Kosova ne prođe skupštinsku proceduru.


Prvi čovjek grada Prizrena Ramadan Muja i predsjednik SO Nijazi Kryeziu, iz tih razloga, danas su u Bijeloj kući, sazvali konferenciju za medije, na kojoj su, govorili o problemu logoa opštine koji je više od godinu dana postao kamen spoticaja pozicije i opozicije.

Oni su, uputili apel opozicionim partijama da 27. januara prisustvuju sjednici Skupštine grada, gdje će se raspravljati o ovom pitanju.

Na konferenciji za medije, gradonačelnik Muja je u uvodnom dijelu kazao da su bez ikakve osnove napadi opozicije i nekih intelektualaca, koji osporavaju njegov patriotizam u pogledu, kako je kazao, navodnog neisticanja Prizrenske lige u logo opštine.

"Više od 40 godina kao profesor historije svojim studentima i pred javnošću branim  historijske vrijednosti Albanske prizrenske lige. Postoje, nažalost ljudi koji žele da obezvrijede rad vladajuće pozicije i njegovo zalaganja opštinskih struktura o poštivanju odluka najviših zakonodavnih institucija, šaljući time iskruvljenu sliku Odluke Ustavnog Suda Kosova", kazao je Muja i dodao:

“Nažalost neki historičari i intelektualci žele da etiketiraju moje zalaganje. Ali, ja im ne uzimam to za zlo, jer oni ne znaju, ili bolje nisu se konsultovali sa sadržajem Ustavom Republike Kosova, sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i sa Statutom opštine Prizren. Problem je u tome što još uvijek nije harmoniziran Član 7 Statuta opštine sa Ustavom Republike Kosovo”, rekao je Ramadan Muja, gradonačelnik Prizrena.

Predsjednik SO Prizren Nijazi Kryeziu, glavnog krivca u tome što se odluka Ustavnog suda Kosova o izgledu logoa ne primjenjuje u praksi, vidi u bahatom ponašanju opozicije koja još uvijek bojkotuje rad skupštine, u pogledu rasprave po pitanju logoa.

Kryeziu je apelovao na opštinske odbornike da preko Skupštine grada, 27. januara prisustvuju sjednici gdje će se raspravljati na demokratski način o pitanju logoa. On je izrazio očekivanja da će na toj sjednici biti konačno, nakon učestalog bojkota opozicije, upotpunjen dvotrećinski procenata odbornika. 

"Republika Kosovo se nalazi pred mnogim i važnijim izazovima, i zato je po pitanju logoa nepotrebno prodavati patriotizam. Poštivanje odluke Ustavnog suda od strane političkih subjekata, ujedno je i poštivanje volje građana, jer se samo na taj način brani demokratija", naglasio je Nijazi Kryeziu, predsjednik SO Prizren.

Podsjećanja radi, predstavnicima bošnjačke i turske zajednice u opštini Prizren, februara mjeseca prošle godine, pozitivno je odgovoreno od strane Ustavnog suda Kosova da osim postojeće slike Prizrenske lige i natpisa na albanskom "Kuvendi", budu ubačeni i natpisi :"Opština" i "Belediye", kako bi se ispoštovala multietničnost i službeni jezici grada Prizrena.