Peticiju protiv izvještaja Dicka Martyja koju je do sada potpisalo više hiljada garđana prizrenske opštine potpisalo je u centru grada i najuže opštinsko rukovodstvo na čelu sa predsjednikom Ramadanom Mujom. Osudili su izvještaj nazvavši ga sramnim a Dicka Martya nazvali najamnikom Republike Srbije pitavši koliko je on  za to dobio para.

“Ne stoji  ni jedna riječ, ni jedan termin, ni jedno slovo ni jedna tačka, ni jedan zarez, nista nije tačno što figurira u izvještaju Dicka Martyja”, izjavio je predsjednik prizrenske opštine dr Ramadan Muja kazavši da je to laž i kleveta.

“Taj izvještaj na čelu sa Dickom Martyjem je produžena ruka Srbije zato što Srbija zajedno sa nekoliko svojih saradnika u Savjetu Evrope pretenduju ne samo da minimiziraju nego da negiraju Oslobodilačku vojsku Kosova i njihovu pravdednu borbu”.

“Mislim da je Dick Marty argat onih koji su protivu nezavisnosti Kosova i onih koji misle da Kosovo nesmije nikada da govori o samom sebi. Nadam se da će ova peticija predstavljati legalni argument da se poslije sednice Savjeta bezbjednosti vidi i prizna realnost na Kosovu”, kazao je Nijazi Krueziu predsjednik opštinske skupštine podsjetivši da su UÇK i Kosovo vodili pravednu borbu i da je narod Kosova bio žrtva a ne agresor.

“Oslobodilačka vojska je bila oslobodilačka i nije napadala nikoga ili vršili tarnsplataciju organa. To su potvrdili eksperti i ljekari Republike Kosova i Albanije ali i eksperti iz Evrope”.

Kryeziu je ponovio da u toj kući o kojoj se govori “nije moguće raditi transplataciju organa”. Po njemu to je još jedna “imaginacija koja će uskoro biti sahranjena sa istinom OVK koja ce jos jednom izići na vidjelo a to je oslobodilačka borba”.

I direktor za budžet i fiannsije Mehmet Bitiq iz turske zajednice pridružio se osudi Dicka Martyja.

“Protiv sam izvještaja kao Kosovar jer mislim da je laž plasirana iz Srbije. Srbija je uvijek lagala i sada laže Evropu. Koliko je para dobio Dick Marty neznam ali banalno je da jedan evropski parlamentarac laže i toliko nisko padne i tako nešto neargumentovano govori.

Svakog dana veliki broj garđana Prizrena potpisuje peticiju.