Policijski istražitelji iz sektora auto-krađe istraživali su slučaj krađe automobila BMW X5 koji je ukraden 5. septembra 2010. godine u Prizrenu, te su posliije mjesec dana dobili pouzdane informacije da je ukradeni automobil viđen u mehaničarskoj radnji “Papi“ na autoputu Tirana-Skadar, javljaju iz policije.

Regionalni istraživači iz Direkcije Regionalne policije u Prizrenu, u saradnji sa policijom države Albanije zaplijenili su automobil, dok su materijalni dokazi sa krivičnim prijavom proslijeđeni tužilaštvu.

Za ovaj slučaj istražitelji su podnijeli krivičnu prijavu protiv F. Dashija, SH. Berisha i H. Hotija, svi građani Kosova, i jedan osumnjičeni iz Albanije, koji se  nalazi u pritvoru.  

Sobraćajna nesreća kod Dulja

Na regionalnom putu Mališevo-Dulje, na mjestu zvanom “Bregu i Temeqinës“, dogodila se teška saobraćajna nesreća. Prema policijskim istražiteljima  navodi se da je vozač izgubio kontrolu nad vozilom koje se kretalo iz Mališeva prema Dulju koje se nekoliko puta prevrnulo te završilo u jarku pored puta.

Tri osobe su pretrpele tjelesne povrijede i prebačene su u UKC u Prištini, javili su iz Direkcije Regionalne policije u Prizrenu.