Udruženje FŠI “INTERNATIONAL” iz Prizrena podnijelo je zvaničan prijedlog Direktorijatu za kulturu, omladinu i sport za dodjelu opštinskih priznanja iz oblasti sporta.

Predloženi za priznanja u oblasti fudbala i šaha su sljedeći kandidati:

1. RESMIN KARADOLAMI (fudbal)      
2. MEMED ŠAIPI (fudbal)                         
3. ALMIN BAJŠINI (fudbal)      
4. EDIS AMETI (fudbal)      
5. SAHIR BAJRAMI (fudbal)      
6. AMAR SAĆIRI (šah)      

Navedeni kandidati su svojim pregalačkim radom u školi fudbala i šaha u 2010 god. postigli izvrsne rezultate sa tendencijom i za skori  profesionalizam. Svojim odnosom međusobnog uvažavanja i poštovanja kako sa ostalim drugovima i članovima iz ovog etnički mješovitog sastava Udruženja dece i mladih a posebno i sa svojim vršnjacima iz drugih prizrenskih klubova prilikom zajedničkih treninga i drugih takmičenja.

Navedeni kandidati pored afirmacije sporta svojim odnosom, što je podjednako značajno, afirmišu Bosnjačku zajednicu kao i multietničku i multikonvesionalnu slogu i druženje uz uzajamno uvažavanje i po nama predstavljaju most multietničkog spajanja mladih.  

U to ime ukoliko Komisija i uvaži ovaj naš prijedlog predloženima će to  biti velika satisfakcija kao i upravi Udruženja iz kojeg potiču a stručnom timu još veći elan za maksimalnim prenosom znanja i stvaranjem u svakom obliku zdravu decu i omladinu, stoji u obavještenju koje potpisuje Fadilj Mujovi, ovlašćeni predstavnik i trener Udruženja FŠI “International”