Zavisno od dubine džepa građani prizrenske opštine ispratiće ovu i dočekati Novu 2011. godinu. Kao i prethodnih i ove godine Prizrenci, njih najveći broj dočekaće najluđu noć u krugu familije uz TV prijemnik pratreći novogodišnji program. Tek drugu ili treću noć će mnogi od njih ići u neki od mnogobrojnih restorana. To je ovdje dugogodišnja tradicija


Posljednjih dana megamarketi su prepuni. Kupuje se sve i svašta. Gužve su ogromne. Na kasama se čeka i po 20-ak minuta. Trgovci, ipak, kažu da je to slabije od  prethodnih godina. Kriza je kažu i ljudi kupuju samo ono što moraju.

Iz inostranstva, sudeći po kolima sa inostranim registracijama, došao je veliki broj naših građana koji rade i žive u nekoj od zapadnoevropskih zemalja.

Prizren je inače već desetak dana svečano okićen. Veliki je broj svijetlećih reklama, jelki. Na ulazu u takozvanu Bijelu kuću, dakle predsjedničku rezidenciju, na svim jezicima, dakle albanskom, bosanskom i turskom jeziku napisano je Srećna  2011.

Opština neće organizovati ništa. A kao i prethodnih godina, što je ovdje  tradicija, i večeras  pred ponoć  i nakon  toga na Šadrvanu, centralnom graskom trgu, okupiće se veliki broj građana i tu ispratiti ovu i dočekati novu 2011. godinu.

Gradonačelnik  Ramadan Muja čestitajući građanima opštine novu godinu poželeo im je  “Zdravlje, srecu, dug i bogat život“.

Očekuje se da i restorani budu dosta popunjeni. Vlasnici su se potrudili da privuku što veći broj gostiju. Osim ića i pića angažovali su brojne pjevače, humoriste, obećavaju razne poklone u vidu iznenađenja. Cijene su različite. Kreću se do 30 eura po osobi. Ima, međutim i duplo jeftinije. Jedan od vlasnika za naš portal kaže.
 
“U našem restoranu Galaxy organizujemo doček Nove godine. Po osobi se plaća 15 eura a osim bogatog menija sviraće orkestar Imeta Alije a nastupiće i Balkanski efendija”.

A evo šta kažu neki od građana na pitanje gdje će provesti najluđu noć, kako se to najčešće  kaže.

“U krugu familije, kući. Mislim da se prva noć Nove godine slavi u kući”.

“U restoranu Galaxy. Želim da se opustim sa našim ljudima, našom muzikom i našim humorom”.

“Za Novu godinu biću sa familijom, roditeljima, suprugom. Tako ćemo proslaviti, biće nam dobro. Bolje je tako”.

“Novu godinu dočekacu sa familijom u mojoj kući gdje ćemo slaviti i uživati zajedno. Poslije, 1. 2. ili 3. januara nastavicemo po gradovima Kosova”.

“Nisam još odlučio. Možda u posljednji trenutak odem negdje”.

“Bas mi  je drago da i nasi Bošnjaci organizuju doček Nove godine. Sa familijom idem u restoran Galaxy. Svoja muzika je ipak svoja muzika.Volim da slušam i onog Balkanskog efendiju. Mislim da će nam tu biti najbolje”.

U turističkim agencijama kažu da su imali primaljivih ponuda. Cijene su različite. Interesantno je da su najviše prodali najskuplje aranžmane, poput onih u Turskoj i Dubaiu, na primjer.