Predsjednik SO Prizren dr. Ramadan Muja i komandir Regionalne policije održali su završne press konferencije. Vrlo uspješnom su okarakterisali godinu koja je na izmaku.


Predsjednik Muja pozitivnom i  vrlo uspješnom je ocjenio godinu koja je na izmaku. Posebno efikasnom je ocjenio administarciju na cijem je on čelu. Njegov kabinet je, kako je kazao, uvijek bio otvoren za građane i rjesavanje njihovih problema.
 
Domaćinskim je okarakterisao i trošenje opštinskog budžeta koji je iznosio 26 miliona eura.
 
Završeno je 94 insfarstrukturna objekta  i još nekoliko desetina je u toku ili u završnoj fazi.
 
Govoreći o obarazovanju predsjednik Muja podsjetio je da je u  posljednje tri godine, koliko je on na čelu opštine, izgrađeno 10 novih škola. Tokom ove fodine učenicima i njihovim nastavnicima predato je više aneksa škola, poput one u Ortakolu.
 
Škole su opremljene bibliotekama i sportskim salama. Jedna od dostignuća jeste i što najveći broj škola u opštini, posebno gradu umjesto u tri nastavu pohađa u dvije ili jednoj smeni.
 
Govoreci o zdravstvu predsjednik Muja nagalasio je da je u ovom periodu izgrađeno 40 ambulanti i centara porodične medicine.
 
“Mi smo prekršili sporazum master plana. Cilj je da nam svako naselje ima svoj centar a ne kao što se to kaže u master planu” - istakao je predsjednik Muja.
 
Iz kulture podsetio je da se u gradu na Bistrici održava više  festivala. Izdviojio je DOKUFEST , međunarodni festival dokumentarnog i kratkometražnog filma koji je najviše doprineo promovisanju grada u svijetskim razmerama.
 
“Iz obalsti ekonomije otvarenje drugog državnog univerziteta. Trenutno imamo tri hiljade studenata na 6 fakulteta. U nastupajućoj godini otvara se još 10 fakulteta i time upotpunjuje  univerzitet - kazao je predsjednik Muja dodavši da su do sada na 22 kilometra izvršeni zemljani i još neki radovi na autoputu Vrbnica-Merdare.
 
Predsjednik Muja je na kraju pozvao opoziciju da se u 2011. godini vrati u skupštinu i učestvuju u radu jer su dobili povjerenje naroda na minulim lokalnim izborima održanim početkom ove godine.


 
Nešto kasnije u sjedistu regionalne policije direktor major Nexhmi Krasniçi je takođe uspjesnom označio ovu godinu. Kazao je da je ovaj region, zahvaljujući  njihovom predanom radu najmirniji i najbezbjedniji na Kosovu.
 
“Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja samo tokom 2009. imali smo 22 a tokom ove godine 21 slučaj sa smrtnim posljedicama. Tokom 2009. poginulo je 26 a tokom ove godine 23 građana” – kazao je major Krasniçi pozvavsi građane na saradnju obećavši još pregorniji rad u nastupajućoj 2011. godini.