Mladi iz Prizrena zatražili su od budućih institucija Republike Kosova da ulaže sve svoje potencijale da bi se što prije riješio problem liberalizacije viznog režima.

Na javnoj debati “Liberalizacija viznog režima i mladi”, koju je juče u Prizrenu organizovala nevladina organizacija “Centar za integraciju etničkih zajednica-ICEC” u Prizrenu mladi iz svih etničkih zajednica koje žive u ovoj opštini izrazili su zabrinutost što je jedino Kosovo ostalo van procesa liberalizacije viznog režima.

Prema njihovim riječima putovanje bez viza u državama Evropske unije je od velikog značaja pogotovo za mlade koji žele brzo integrisanje sa svojim vršnjacima i razmjenu iskustava u svim oblastima.

Ovaj projekat je podržan od strane Ministarstva za kulturu, omladinu i sport.

Inače, pored pomenute javne debate, u kontekstu međusobnog druženja mladih iz svih zajednica koje žive u prizrenskoj opštini, istoga dana održan je i turnir u malom fudbalu. Četiri ekipe, po jedna iz albanske, bošnjačke, turske i romske zajednice bile su učesnice ovog turnira kojima je prije svega pored takmičarskog duha bilo važno međusobno druženje.

Na kraju ekipama, učesnicima turnira dodjeljeni su na ime nagrada komplet dresovi i pehari. Dresove i pehare dobile su sve četiri ekipe, dok su prvo mjesto osvojili mladi Bošnjaci pobjedivši vršnjake iz romske zajednice u finalu rezultatom 3:2. Treće mjesto je pripalo mladima iz turske zajednice, a četrvrta je bila ekipa albanske zajednice.

{gallery}galerije/ciez{/gallery}