“Nema pregovora o granici 18. novembra. Srećem se sa šefom generalštaba srpske armije u Nišu i to je rutinski susret koji su i prije mene održavali moji predhodnici, a ja samo to nastavlajm“,  izjavio je za naš sajt komandant KFOR-a njemacki general Erhard Bühler u Prizrenu upitan da li je dogovorena startegija razgovora sa Vladom Kosova, koje poteškoće očekuje u pregovorima i krši li se na taj način kumanovski spoarzum – posto,  kako je u javnosti procurila vijest, da će zvaničnici KFOR-a i Srbije početi razgovarati o garnici zimeđu Kosova i Srbije.

“Ragovaracemo o vojno–tehničkim pitanjima, možda i o nekim pitanjima granice, ali to je rutinski razgovor” rekao je general Bühler ne želevsi da spekuliše kada će i da li će početi pitanja rješavanja granice.
 
“To je politički proces. Nešto što se čuje ili pročita treba znati da li je to tačno ili nije. Kao što sam rekao ovo je rutinski razgovor sa šefom generalštaba srpske vojske i nista više”.
 
Komandant KFOR-a je posjetio predsjednika SO Prizren dr Ramadana Muju. Nakon toga su na zajedničckoj press konferenciji rekli između ostalog da su razgovarali o predstojecim izborima kao i mogućnostima da u vojnoj  kasarni u Przirenu bude smjesten ovdašnji univerzitet.
 
U poslijepodnevnim satima general Bühler održao je predavanje na Univerzitetu u Prizrenu. Govorio je o perspektivi Prizrena, sa osvrtom na turizam, multietičnost, mlade kao velikom potencijalu.
 
Izrazio je nadu da će početi renoviranje Potkaljaje, gradskog naselja spaljenog u martovskim neredima 2004.
 
Podsjetio na istoriju svoje zemlje, spomenuo neke filozofe i književnike koji su uticali na razvoj njegove zemlje, ali i evropske ili nauke uopšte.
 
Pošto je među studentima bilo dosta onih koji studiraju njemački istakao je kako učenje stranih jezika više nego centralni preduslov za interancionalno obarzovanje, profesionalni uspjeh za proširenje sopstvenog horizonta.