Jutros se oko 7 časova i 20 minuta na magistralnom putu Prizren-Suva Reka, u blizini benzinske pumpe kod sela Koriše, dogodio se težak saobracajni incident u kojem je teže i lakše ozlijeđeno šest osoba, prenijeli su danas zvaničnici regionalne policije.

U saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva putnička vozila od kojih jedno sa registarskim tablicama Republike Albanije. Ozlijeđeni su vozilom hitne pomoći prebačeni u Regionalnoj bolnici u  Prizrenu.

.  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  . 

Braća Krasniqi napala policiju
 
Nakon sto je biciklistička patrolna policija zaustavila putničko vozilo bez registarskih tablica, šoferu B. Krasniqiju zatražila dokumenta, isti se pokušao neovlašćeno udaljiti  i u prsa udario jednog policjaca.

Osumnjičeni je savladan i predat u stanici policije radi daljeg gonjena na osnovu ometanja u radu i fizičkog nasrtaja na službena lica.

Prema riječima glasnogovornika regionalne policije Hazira Berishe, u stanicu su potom osumnjićenom pristigla petorica braće koja su ometala policijskog službenika u obavljanju dužnosti.

Odmah je u pomoć pozvana specijalna jedinica koja je uhitiila petoricu osumnjičenih, nakon čega su dvojica oslobođena.

.  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  
 
Zbog prijetnje uhićena braća Elezkurtaj
 
U selu Žur nadomak Prizrena su nakon dvije navodne prijetnje uhičene dvije osoumnjicene osobe. Osumnjičena su dva brata sa prezimenom Elezkurtaj .

Osumnjičeni se nalaze u pritvoru, a prema navodima policije u pretresu njihovih kuća zaplijenjena je jedna zastarijela sačmarica bez dozvole o posjedovanju.