Koalicija oko Demokratske partije Kosova (PDK), koja je osvojila 21 od 41 mjesta na minulim lokalnim izborima ostaje na vlasti u Prizrenu. Sve je do sada bilo legalno, računajući i posljednju sjednicu SO kada nije bio prisutan ni jedan odbornik iz redova opozicije, koje samo ponovo treba usvojiti, saopštio Nijazi Kryeziu, predsjednik prizrenske  skupštine na specijalno sazvanoj press konferenciji.

Kryeziu, za koga opozicija na čelu sa LDK tvrdi da mu je “izglasano nepovjerenje što je jedan od razloga zašto bojkotuju sjednice Skupštine”, istakao je da vlast na čelu sa perdsčednikom Mujom “stalno bilježi nove uspjehe u skoro svim segmentima”.

“Nije incident za grad Prizren ako njime vlada predsjednik Muja sa kolaicijom koja radi za boljitak Prizrena. Nije incident što Prizren ima više škola nego ikada prije, nije incident ako Prizren ima bolje javne usluge, zdarvstvenu i socijalnu politiku nego ikada ranije. Nije incident što se budžet troši racionalnije nego ikada ranije“,  kazao je Kryeziu dodavši da će tako biti i nadalje jer je to biračima obećao predsjednik Muja sa čelnicima vladajuće koalicije.

“Predhodne sedmice imali smo sastanak sa ministrom Feratijem, koji nije bio ni prvi ni posljednji. Razgovarali smo o svemu i on je podržao sve ono što se dešava u Prizrenu rekavši da nije teško komunicirati sa predsjednikom Mujom i članovima opozicije. Dogovorili smo se da i dalje radimo na jačanju samouprave“.

Kryeziu je kritikovao “čelnike anarhiste iz redova opozicije” koji , kako je kazao,  ucjenjuju  misleći da oni odlučuju o vldajućoj agendi.     

“Ja ne želim više da komentarišem izjave Ridvana Hoxhe na press konferencijama. Želim rećI gospodinu Hoxh da je imao zvaničnu ponudu da bude dio procesa . Želim reći da je mjesto podpredsjednika na osnovu pisanog sporazuma dobio gospodin Ruzhdi Rexha“, rekao je Krueziu pomenuvši AAK i LDD.

 Krueziu je izbegao odgovor na nivinarsko pitanje kako tumači pisanje medija da se ne sprovodi zakon. Kazao je samo da kolicija koja ima 21, ili samo jednog odbornika više od opozicije, dobro funkcioniše a sve u cilju, kako je istakao, boljeg života građana Prizrena.

Kako su prenijele neke lokalne televizije, burno su ovim povodom reagovali pojedini opozicioni čelnici. A za danas su čelnici LDK, AAK i LDD zakazali press konfeernciju na kojoj će govoriti “o koracima opozicije nakon posljednjih događaja u Prizrenu “.