Ispaljivanjem prvih metaka od strane čelnih ljudi policije i opštine nedaleko od Ljutoglava u prizrenskoj opštini svečano je perdat na upotrebu novi i savremeni poligon za vežbanje gađanja.

Ovaj poligon, kako je kazao major Nexhmi Krasniqi, direktor regionalne policije sa sjedistem u Prizrenu je nejsavremeniji i prvi ovakve vrste na Kosovu.

“Ovaj poligon za gađanje je modernizacija i dostignuće kosovske policije. Kada se zna da ćemo uskoro obilježiti 11. godišnjicu policije, a koliko troškova je načinio ovaj direktorijat zbog obuke policajaca i oficira u Vučitrnu. Koliko je bilo izazova slati tamo ljude kako bi završili taj neophodni trening”, kazao je major Krasniqi dodavši da će se ta, ali i obuka za pružanje prve pomoći u narednom periodu na ovom poligonu vršiti i pripadnicima granične policije prizrenskoga regiona.

“Obuku, koja obuhvata i taktiku, završavaćemo na ovom poligonu u najboljim i profesionalnim uslovima. Oni koji budu ovde zaavršavali obuku dobiće i certifikate direktno od  nas. Na ovaj način želimo dokazati koliko je kosovska policija efikasna na čuvaju javnog reda i mira i spovođenju zakona Kosova“, naglasio je direktor Krasniqi zahvalivši se čelnim ljudima opštine koji su im poklonili zemljište za ovu veoma važnu namjenu.

Policija iz ovog regiona, a ima ih oko 800 stotina, neće dakle vise putovati u Vučitrn na obuku. Sve će to završavati ovdje. Ovo tim prije sto će im na raspolaganju biti kvalitetni i skolovani instruktori.  

Pucaće se sa 3, 8 i 15 metara, a pripadnici KFOR-a neće vježbati ovdje. Oni imaju svoj poligon.

I Ruzhdi Rexha, podpredsjednik opštine i bivši visoki oficir JNA ima visoko mišljenje o poligonu.  

“Ovdje svaki policajac može da dokaže sebe u rukovanju i gađanju oružjem i pritom sve bude sigurno”, kazao je između ostalog Rexha.