Mještani Lokvice već mjesec dana nemaju vodu ni za elementarne potrebe. Prinuđeni su zato da se snalaze na razne načine. Da odlaze i do nekolimko stotina metara udaljenih česmi ili zahvataju vodu u preostalim bunarima ili jednostavno odalze u susedna sela kolima po vodu.

To izaziva ogromno nezadovoljstvo kod mještana. Jedinstveni je stav da je stanje vrlo teško i da su moguće zaraze.

Nadelježni iz Getoari-ja, firme koja izvodi radove ne lokalnom putu Rečane-Lokvica- Stružje, koji su presekli vodovod  na nekoliko mjesta, neće da govore o tome, iako im je to ponuđeno.

Batijar Mustafi, predsjednik sela napominje da su u toku završni zemljani radovi na pomenutoj saobaraćajnici. Pošto je predhodni nivo puta trebalo spstiti za vise od dva metra, vodovodne cijevi su namjerno pokidane.

“Treba sabura. Tačno je da ima problema, ali ljudi rade svoj posao. Razgovarao sam sa njima i vjerujem da ćemo uskoro rješiti ovo pitanje”, kaže Mustafi.

Nuridin Duraki, pak, dok puni kofu vode na jednoj od česmi kaže da je ovo neizdržljivo. Po 20-ak puta dolazimo ovdje, a vode je malo pa mi treba pola sata da napunim jednu kofu. Ako ne žele da dobijemo neku zarazu, pod hitno da nam riješe pitanje vodosnabjevanja. Sta će nam put kada nemamo vodu.

U Lokvici živi oko 500 mještana.