U prisustvu ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova  Saše Rašića, donatorta iz Slovačke i Luksemburga, predsjednika SO Prizren, nekoliko bošnjačkih predstavnika, računajuci i Ćerima Bajramija člana konsultativnog vijeca zajednica, u Planjanu je sevčano predat na upotrebu kabinet sa 20 modernih kompjutera.

Vrednost je oko osam hiljada eura, a po pola su donirali SO Prizren i vlade pomenutih srednjoevropskih zemalja.

Svi sagovornici su istakli važnost savremenih trendova u vaspitno – obarzovnom radu sa mladim generacijama i potrebe da zaposlenima u ovoj školi sa više od 200 učenika, nedostaje sportski teren kojeg treba asfaltirati. U potkrovlju, gdje je i smesten kabinet informatike, ima desetak puta vise prostora koji nije iskorišćen.

Bajrami je iskoristio priliku pa je nadlježnima skrenuo pažnju na nedostatak udzbenika za bošnjačke đake. Podsjetio je da na Univerzitetu u Prizrenu nema ni jedan smjer na bosankom i ako su obećana dva.

Predsednik SO Prizrem dr Ramadan Muja kazao je da osim ovog kabineta opštinska vlada za vrijeme njegova mandata je do sada mještanima Planajna fianansirala izgardnju bazena za vodu te kocku čije je postavljanje u toku.

Pošto je put do Planjana asfaltiran prije 20-ak godina, pa se zbog nestručnog rada  njime veoma oprezno moraju voziti kola, dr Muja je kazao da će “kada dođe vrijeme pomoći da se i to pitanje riješi“.

Recimo na kraju da je ovaj projekat oko kabineta implementirala NVO Vijeće Kongresa bošnajckih intelektualaca, koja svojim mnogobrojnim projektima daje veliki doprinos u razvoju civilnog društa.