Krijumčareno!?

Carina Kosova je u Prizrenu konfiskovala oko pola miliona eura zlata i srebra bez dokumentacije, nakon zajedničke akcije sa službenicima Poreske administracije Kosova u nekoliko zlatara.

Službenici Carine Kosova i Poreske administracije Kosova sproveli su zajedničku kontrolu u pet zlatara u Prizrenu. Ova akcija bila je usmjerena na identifikaciju robe bez dokumentovanog porijekla u okviru napora da se suprotstavimo krijumčarenju i ilegalnoj trgovini“, navodi se u saopštenju Carine.

Prema saopštenju, tokom akcije konfiskovano je 10 kilograma zlata i 3 kilograma srebra bez odgovarajuće dokumentacije. Ukupna vrijednost ove konfiskovane robe, prema Carini, iznosi oko 450 hiljada eura.

„Kontrole su sprovedene na nekoliko različitih lokacija u Prizrenu. Otkrivanje ove robe postignuto je zahvaljujući neumornom radu i posvećenosti službenika Carine i Poreske administracije. Sumnja se da je ova roba bila krijumčarena“, dodaje se u saopštenju.

Carina Kosova je ovom prilikom pozvala sve građane da budu na oprezu i prijave svaku sumnjivu aktivnost koja može pomoći u borbi protiv krijumčarenja i ilegalnih aktivnosti.

„Vaša saradnja je ključna za obezbjeđivanje pravednog i sigurnog društva“, navodi se na kraju saopštenja.