Blok ne namjerava da se povuče

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je poslije sastanka opozicionog bloka LDK-AAK-Inicijativa sa "Samoopredjeljenjem", da nijedan član opozicione koalicije neće glasati kandidata za predsjednika Skupštine kojeg bude predložila Demokratska partija Kosova (PDK), prenose elektronski mediji.

Iako je presudom Ustavni sud proglasio pravo samo PDK-u da predloži šefa parlamenta, opozicioni blok ne namjerava da se povuče, rekao je Mustafa.

"Blok je jedinstven u svojoj poziciji, iako smo prilično iznenađeni odlukom Ustavnog suda. Naši stavovi su jedinstveni", rekao je lider LDK.

"U sali nećemo praviti kvorum za bilo koga, ali hoćemo prisustvovati konstitutivnoj sjednici. Navodi da će poslanici LDK glasati za kandidata PDK, nisu istiniti", rekao je Mustafa.

Funkcioner PDK Adem Grabovci izjavio je da ova partija ima glasove poslanika iz opozicionog bloka.

"Apsolutno, bez trunke sumnje. Uopšte ne sumnjam u to i sa velikom sigurnošću kažem da imamo većinu glasova za sve te odluke i da sprovedemo volju građana Kosova", rekao je Grabovci.

Bez obzira na stav bloka LDK-AAK-Inicijativa, da ni u kom slučaju neće glasati za kandidata PDK za predsjednika Skupštine, potpredsjednik ove partije Adem Grabovci, je rekao da će poslanici ovog bloka glasati za kandidata PDK, a kasnije i za Vladu.

"Siguran sam da će većina od 120 poslanika Skupštine na sljedećem zasjedanju glasati za prijedlog PDK, da će glasati za novu vladu Kosova i da će na taj način zaživjeti 'Nova misija'", rekao je Grabovci.