Povrijeđeni je iz sela Dumnice kod Podujeva

Sinoć je ranjena jedna osoba iz sela Dumnica kod Podujeva dok je sjekla drva. Policija Kosova nije dala podrobnije informacije. Izjavili su samo da je u kasnim večernjim satima u srijedu jedna osoba prijavila slučaj, ali se još uvijek ne zna šta se desilo.

"Rekli su da je jedna osoba izašla sa svojim bratom u brdima na području Srbije da siječe drva. Kaže da mu je neko ranio brata", rekao je glasnogovornik policije Kosova, Brahim Sadriu.

Iako je policija izašla na teren i stigla u selo Dumnica, Sadriu nije mogao reći gdje se ranjeni nalazi.

"Mi još uvijek nemamo saznanja da li se on nalazi u zoni Kosova ili Srbije. Jedino koga je Policija Kosova susrela je brat, koji kaže da mu je brat ranjen", rekao je on.

Srpski mediji: Dvoje ranjenih u obračunima u rejonu Kuršumlije

U međuvremenu, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je saopštilo da se desio novi incident na području Kuršumlije. Juče je prilikom obilaska terena patrola policije iz Kuršumlije zatekla veći broj osoba albanske nacionalnosti koje su sjekle šumu u reonu sela Orlovac, prenio je B92.

MUP je sinoć saopštio da je u razmjeni vatre policije i većeg broja osoba albanske nacionalnosti koje su zatečene da sijeku šumu u reonu sela Orlovac u opštini Kuršumlija povrijeđen jedan Albanac.

Jedan pripadnik žandarmerije MUP-a Srbije je teško ranjen u oružanom napadu u rejonu opštine Kuršumlija, prenose srpski mediji.
 
Do puškaranja je došlo tokom noći, između policije i pretpostavlja se šumokradica sa Kosova. Ranjeni policajac je policijskim helikopterom prenijet u Beograd, u pratnji ljekarske ekipe bolnice u Prokuplju.

U prethodnom obračunu policije i šumokradica sa Kosova, ranjen je jedan od šumokradica.

Do prvog incidenta kod Kuršumlijske banje došlo je kada je policijska patrola otkrila grupu šumokradica koji su sa teritorije Kosova došli u rejon sela Orlovac, koje se nalazi na dvadesetak kilometara od Kuršumlije.

Zatekli su šumokradice sa pet traktora sa prikolicama punim drva.

Tom prilikom šumokradice su otvorile vatru na policijsku patrolu, nakon čega im je uzvraćeno.

Jedna osoba albanske nacionalnosti ranjena je u potkolenicu. Ostali koji su krali drva, pobjegli su. Ranjeni šumokradica je kod sebe imao pušku "kalašnjikov".

Ranjeni muškarac je dovezen u kuršumlijsku hitnu pomoć, odakle je prebačen u prokupačku bolnicu.

U tom obračunu među policajcima nema povrijeđenih, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

MUP Srbije je saopštio da je krađa šume kod Kuršumlije uočena i u prethodnih desetak dana.