Odmah nakon predsjednika Hrvatske i BiH

Svi predsjednici zemalja u okruženju imaju riješeno stambeno pitanje, zarade od 1.000 eura pa naviše i mahom štede u bankama.

Kada je riječ o predsjednicima u regionu, Atifete Jahjaga se nalazi na trećem mjestu, odmah nakon predsjednika Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Plata Atifete Jahjage je 2.873 eura. Također je predsjednica u banci deponirala 71 hiljadu eura, a nepokretne imovine nije prijavila.

Predsjednik predsjedništva Bosne i Hercegovine, Bakir Izetbegović je drugi najplaćeniji predsjednik u regionu. On mjesečno dobija 3.185 eura, dok je na prvom mjestu hrvatski predsjednik, Ivo Josipović sa 3.249 eura.

Tomislav Nikolić, predsjednik Srbije je među "siromašnijima". On zarađuje najmanje - 1.273 eura, ali po nepokretnoj imovini može da im parira. Nikolić posjeduje stan od 194 kvadrata, kao i njive, voćnjake i pašnjake koji se prostiru oko 14 hektara, štedi u banci, a ima i dva automobila: "Ladu nivu" i "Audi A6".
 
Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović zarađuje skoro tri puta više od Nikolića - 3.249 eura, ima stan, kancelariju, štednju u banci od 300.000 eura.

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović ima stan od 157 kvadrata, dio kuće u Sutomoru i skroman poslovni prostor od oko 30 kvadrata.
 
Slovenački predsjednik Borut Pahor živi u stanu od 80 kvadrata, naslijedio je trećinu kuće i vozi "Reno 4" star 25 godina.