Uhapšeni zbog terorizma i radikalizma

Predsjednica Atifete Jahjaga ocijenila je danas da su nedavna hapšenja 40 osoba osumnjičenih za "radikalizam i terorizam" prijetnja nacionalnoj bezbjednosti.

Ona je u intervjuu za dnevnik "Zëri" odbacila tvrdnje da je bilo međunarodnog pritiska za iniciranje te akcije i pozvala građane Kosova da osude tu ideologiju koja je protiv temelja na kojima je građeno Kosovo.

Jahjaga smatra da su svi svijesni činjenica da su uhapšeni bili prijetnja ne samo Kosovu, već da je opasnost bila i izvan unutrašnjeg konteksta.

Ona kaže da je hapšenjem osumnjičenih izolovana grupa, radikalnih i izmanipulisanih pojedinaca za koje ima osnovane sumnje da su stali u red terorističkih grupacija sa ciljem da preduzmu terorističke i kriminalne akcije na Kosovu i šire.

"Riječ je o pojedincima koji prijete nacionalnoj bezbjednosti", ocijenila je Jahjaga i pozvala sve građane Kosova da se usprotive takvim ideologijama koje nanosu štetu Kosovu i osude djelatnost koja je u "suprotnosti sa vrijednostima i idealima na osnovu kojih smo gradili našu državu", prenose mediji intervju dat listu "Zëri".