Vozi ko kako stigne i kada mu je merak

U Ministarstvu kulture proizilazi da službene automobile vozi ko kako stigne i i kada mu je merak. Posljednji izvještaj Ureda glavnog revizora o upravljanju korištenja službenih vozila naišao je na mnoge probleme u ovoj ustanovi. Ništa bolja situacija nije ni u četiri druga ministarstva Vlade Kosova.

Ministarstvo obrazovanja, poljoprivrede, unutrašnjih poslova i Ministarstvo za povratak i zajednice prema izvještaju revizora su na crnoj listi zbog lošeg upravljanja službenim automobilima. Revizor je utvrdio da u ovim institucijama izvještaji o troškovima i za korištenje službenih vozila nisu bili vrlo precizni i pouzdani, prenosi list "Tribuna".

"Kao primjer navode kilometražu i troškove koji nisu poznati, i iz tog razloga ne mogu poslužiti kao oruđe za upravljanje na osnovu kojih se mogu poduzeti odgovarajuće radnje. Također, na osnovu analize mjesečnih i godišnjih izvještaja primijetili smo da političko osoblje u svim ministarstvima koja su bila predmet revizije nisu dala izvještaje vezane za korištenje službenih vozila", stoji u izvještaju Revizora.