Trotoari očišćeni, ali ne u potpunosti

Nakon upozorenja da će javni trotoari i ulice Prizrena koje se koriste od strane vlasnika radnji i uličnih prodavaca biti očišćeni, izgleda da se nešto radilo. Od ponedjeljka su gotovo svi trotoari i ulice Prizrena čisti.

Posebno su problematične bile ulice koje oko Baždarane pa sve do osnovne škole Lekë Dukagjini, onda ulica kod gimnazije Gjon Buzuku, te ulica blizu osnovne škole Abdyl Frashëri u Ortakolu kao i mnoge druge ulice širom grada.

Tri gore navedene ulice su bile izuzetno prometne i pune uličnih prodavaca koji su u potpunosti blokirali trotoare tjerajući pješake da se izlažu opasnosti tako što su morali hodati na sred kolovoza.

Kako prenosi portal "04online" i nakon ove akcije, još uvijek postoje ulični prodavci i naspram gimnazije Gjon Buzuku, ali i ulica koja vodi prema dječjem obdaništu "Yllka" na Baždarani, dok su gotovo svi vlasnici prodavnica oslobodili trotoare.

U međuvremenu direktorat Inspekcije u Prizrenu je obećao da će trotoari u cijelom Prizrenu biti oslobođeni i prolaznici će moći slobodno da pješače, dodajući da se nadaju da sklanjanje uličnih prodavaca ne bude iskorišćeno od strane vozača da svoje automobile parkiraju na trotoarima.

Ostaje da se vidi da li će i narednih dana ova odluka, koja je od poslije rata u Prizrenu bila neophodna, ostati na snazi.