Ambasade zemalja

Ambasade zemalja "Kvinte" na Kosovu pozdravile su sinoć akciju Policije Kosova koja je uhapsila 40 osoba osumnjičenih za terorizam...

Ambasada Francuske, Njemačke, Italije, Velike Britanije i Amerike su u saopštenju pozvali na oprez od prijetnje nasilnog ekstremizma i istakli da borba u spriječavanju širenja ideologije ekstremizma zahtjeva zalaganje svih segmenata kosovskog društva, uključujući snažnu međunarodnu saradnju.

Ambasade pet zemalja su pozvale sve relevantne kosovske institutcije da osnaže pravne instrumente koje imaju na raspolaganju kako bi se suočili sa takvim bezbjednosnim izazovima.

"Posvećeni smo da sarađujemo sa kosovskim vlastima dok one vrše svoju dužnost u obezbjeđivanju javne bezbjednosti, u okviru vladavine zakona. Pozivamu sve relevantne kosovske institucije da osnaže pravne instrumente koje imaju na raspolaganju kako bi se suočili sa takvim bezbjednosnim izazovima", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Kosovska policija je u noći između nedjelje i ponedjeljka uhapsila 40 osoba širom Kosova koje su osumnjičene da su učestvovale u borbama u Siriji i Iraku i da su podržavali terorističke organizacije.