Prijatelj Lavdrima Muhaxherija izbjegao hapšenje

Osim 40 koje je kosovska policija uhapsila zbog učešća u ratu u Siriji, krilo terorističke organizacije ISIS i "Al Nusra" čine i 17 drugih Albanaca sa Kosova koji su u bjekstvu. Vođa te grupe, blizak prijatelj monstruma Lavdrima Muhaxherija, nije nađen kod kuće u noći kada je izvedena policijska akcija, prenosi list "Zëri".

Bujar Brahimi iz Mitrovice je 508 dana bio pripadnik terorističke grupe ISIS u Siriji, i drug je jednog od vođa ove grupe Lavdrima Muhaxherija.

Brahimi se vratio na Kosovo u aprilu ove godine gde je pozivao građane da odu i priključe se ostalima u džihadu. Brahimi je sada optužen za terorizam i na čelu je spiska od 57 osoba osumnjičenih za terorizam i podsticanje na terorizam. Ali, on nije među 40 uhaopšenih u ponedjeljak ujutro na čitavom Kosovu, prenosi dalje list "Zëri".

On je zajedno sa ostalih 16 osumnjičenih u bjekstvu dok ih policija traži. U toj akciji policija j zatvorila dva mjesta odakle se sumnja da su regrutovani mladi ljudi za Siriju - ilegalne i improvizovane džamije u zgradi Termokosa u naselju "Dardanija" u Prištini i "Kulla e jetimit" (Kula siročadi) na Prevalcu, za koje se sumnja da su bile zborna mjesta ove mreže.

Sumnja se da je najveći dio uhapšenih bio u ratu u Siriji i Iraku u okviru terorističkih organizacija ISIS i "Al Nusra".