Otvoreni demokratski dijalog

Za ”Samoopredjeljenje” je malo važno ko će iz njihove organizacije voditi pregovore sa Beogradom, važno je da proces vodi ova partija i pod kosovskim a ne srpskim uslovima. Dardan Molliqaj, koji učestvuje u pregovorima za formiranje buduće vlade od opozicionog bloka, rekao je da je potreban dijalog sa kosovskim Srbima jer dijalog sa Beogradom niti je integrisao kosovske Srbe niti je ujedinio Mitrovicu, prenosi “Koha ditore”.

Pokret ”Samoopredjeljenje” želi da transformiše ”zatvoreni” diplomatski dijalog u Briselu u otvoreni demokratski dijalog sa kosovskim Srbima, gledajući ih kao na građane Kosova.
Zvaničnici ovog pokreta su za list rekli da je kandidat za premijera opozicionog bloka Ramush Haradinaj, bio taj koji je predložio da ”Samoopredjeljenje” vodi dijalog sa Srbijom.
Organizacioni sekretar ”Samoopredjeljenja” Dardan Molliqaj je rekao da Kosovu taj dijalog za pomirenje nije potreban, već da mu je potreban dijalog za razvoj, jer upravo ekonomski i društveni razvoj vode ka integraciji.