Traži od njih bezbjednost i zaštitu

Bivši poslanik Demokratskog saveza Kosova (LDK) u Skupštini Kosova i nekada borac i obavještajac OVK Gani Geci, koji je 4. avgusta uveče u Skenderaju ubio Ruzhdija Shaqirija, još je u bjekstvu. Članovi njegove porodice tvrde da ima šengensku vizu, da je možda već daleko od Kosova, ali da će se sigurno vratiti i suočiti sa pravdom ako slučaj u svoje ruke uzme EULEX i tamo mu se garantuje bezbjednost.

Njegov brat Fadil Geci izjavio je da Gani i njegova porodica ne vjeruju kosovskoj policiji i pravosuđu i strahuju da bi Gani, ako se prijavi policiji, mogao biti ubijen u zatvoru. U izjavi za "Gazetablic" Fadil Geci je istakao da ovaj slučaj treba da preuzmu policija i tužilaštvo EULEX-a.
 
Sa nepoznate lokacije, portalima "Ilirija-press" i "Rugova press" javio se i Gani Geci, koji je objasnio kako je u noći između 4. i 5. avgusta ubio Ruzhdija Shaqirija.

"Taj Shaqiri je plaćeni ubica i narkoman, znao sam da je ubio poslanika LDK Smaila Hajdaraja, generala Tahira Zemaja, Haxhi Imerija i Xhemaila Mustafu, još osam osoba ranio je u Prištini, pobio je puno Albanaca, ali i mnogo 'onih drugih'", ističe Geci i naglašava da je u više navrata dobio ozbiljne prijeteće poruke na telefon 064-633335 i poziva policiju da sve provjeri.

"Dok sam izlazio iz restorana u Skenderaju Shaqiri mi je prišao iza leđa i počeo da mi prijeti i da me vrijeđa vičući 'da će mi učiniti mnogo gadnije stvari nego što je činio - onima'. Kada se u jednom trenutku mašio za pištolj, pomislio sam da hoće da me ubije, reagovao sam u afektu, sve se desilo za pet sekundi, iz straha za svoj život ubio sam ja njega, žao mi je što se sve tako desilo", ističe Geci. On priznaje da je i sam svojevremeno, u samoodbrani i zbog nekih neslaganja, tokom rata ubio jednog od komandanata OVK, Abedina Rexhu - Sandokana.
 
Nisu nadležni

Portparol EULEX-a Miguel Carvalho de Faria izjavio je da se EULEX neće baviti ubistvom Ruzhdija Shaqija i da je ovaj slučaj u nadležnosti kosovske policije i pravosuđa. U Skenderaju su još prisutni pripadnici kosovske specijalne jedinice ROSU koje tragaju za Gecijem kome će teško ući u trag, jer on ima sedmoricu braće (svi bili u OVK) i još puno rođaka na čije kuće policija "ne smije da udari".