Šteta iznosi oko 20 hiljada eura

Lokalni mediji javljaju da je u popodnevnim satima u selu Debellde kod Vitine grom pogodio stado ovaca čiji je vlasnik Kadri Rrahmani iz istog sela.

Predstavnik sela Debellde Zymri Ilazi je izjavio da je grom ubio više od 100 glava ovaca i nanio veliku štetu vlasniku koji ih je čuvao.

Policija iz Vitine je objavila uviđaj i potvrdila slučaj.

Kadri Rrahmani, kojem je u srijedu grom pogodio stado ovaca i ubio 170 ovaca je govorio o detaljima ovog događaja, koji je mogao biti tragičan i za njegovog unuka Mehmeta.

On je pojasnio da je povrijeđeni pastir, njegov unuk Mehmet Rrahmani, koji je čuvao stado krava na udaljenosti od dva kilometra od stada ovaca.

"Sa stadom ovaca su bila dva druga unuka i oni su prošli bez povreda, dok je Mehmet koji je bio udaljen dva kilometra, bio povrijeđen u nogu i ruku. Bilo je munja i grmljavine kada je pogođeno stado ovaca. Saopštili su mi da je grom pogodio i da su mi ovce pobijene, ali je bilo nevjerovatno za povjerovati da se radi o 170 komada. Ovo sam povjerovao kada sam otišao na mjesto", rekao je Kadri za portal "VitiaLive".

On kaže da je imao ukupno 237 ovaca, ali da mu je sada preostalo samo ono malo. Njegova porodica se bavi poljoprivredom, a ističe da mu je izazvana šteta ogromna.

"Jasno se vidi da su ovce bile odrasle i zdrave i ukupan iznos štete je oko 20 hiljada eura", rekao je Kadri koji je izrazio nadu da mu se može pomoći nakon ove katastrofe koja ga je zadesila u srijedu popodne.

Debbelde by GazetaExpressTV