Koalicija otvorena za nastavak pregovora

Opozicioni blok LDK-AAK-Inicijativa se i dalje nada da će im se u budućoj vladi priključiti i "Samoopredjeljenje", sa namjerom da rukovode Kosovom u narednom mandatu, uprkos tome što je nekoliko pokušaja za sklapanje sporazuma propalo.

Potpredsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ahmet Isufi kaže da postizborna koalicija želi približavanje stavova u cilju formiranja stabilne vlade.

Govoreći za "Politiko.net", Isufi je potvrdio da je koalicija otvorena da poslije odluke Ustavnog suda nastavi pregovore sa "Samoopredjeljenjem".

"Bićemo u kontaktu sa 'Samoopredjeljenjem' i poslije odluke Ustavnog suda ćemo vidjeti koji su dalji koraci. Naša je želja da približimo stavove kako bismo imali stabilniju vladu koja garantuje normalnije funkcionisanje države", rekao je Isufi.

Pokret "Samoopredjeljenje" je bloku jasno stavio do znanja da neće prihvatiti da uđe u vladu ukoliko mu se ne dozvoli da rukovodi dijalogom.

Upitan da li će blok prihvatiti da dijalogom rukovodi "Samoopredjeljenje" Ahmet Isufi nije želio da konkretno odgovori, već je rekao da žele širi spektar predstavljenosti, kako bi Kosovo bilo stabilnije i kako bi normalnije funkcionisalo.