Nakon teških krivičnih djela

Iako su počinili teška krivična djela, za koja su i osuđeni ili je za njima raspisana međunarodna poternica, neki kosovski politički i društveni funkcioneri nastavljaju da vode "život razbojnika" (odmetnika). Karavan "kačaka" je svakog dana sve veći, prenosi "Zëri".

Svega nekoliko trenutaka pošto je kako se vjeruje počinio ubistvo u centru Skenderaja (Srbice), bivši poslanik Skupštine Kosova Gani Geci, je pobjegao, ne želeći da se preda organima reda. 
Geci, za kojim je sada raspisana međunarodna poternica, poslao je poruke javnom mnjijenju i pravosudnim organima poslije ubistva Ruzhdi Shaqirija iz Bakse kod Skenderaja (Srbice). 
On kaže da je Shaqirija ubio u afektu, ali neće da se preda policiji Kosova. 
"To se desilo u afektu", rekao je između ostalog bivši poslanik Geci koji je sa pokojnikom godinama bio u lošim odnosima.
"Žao mi je što se to desilo, ali to je realnost", rekao je Gani Geci, koji je u svojoj poruci o bekstvu rekao da će odgovarati pravosuđu, al ne ovom domaćem u koje nema povjerenje.
"Sačekaću dok tužilaštvo EULEX-a ne preuzme ovaj slučaj", rekao je Geci koji je i u objašnjenju članovima svoje porodice rekao da ne vjeruju domaćim pravosudnim organima, niti funkcionerima Korektivne službe Kosova.