Rasprava i sukob dva tabora

Adem Grabovi iz Demokratske partije Kosova (PDK) izjave opozicionog bloka LDK-AAK-Inicijativa o odlukama Vlade vidi kao pritisak na institucije i kaže da će to samo dovesti do produbljavanja krize. Govoreći za "Politiko.net" poslanik PDK Adem Grabovci, ocjenjuje da sve ove izjave predstavljaju najbolji dokaz da je Opozicioni blok stupio na slijepi kolosek i da traži nešto neizvodljivo. PDK ima brojku za formiranje Vlade, ne 61, nego 70.

Najnovije odluke vlade su izavale novu gomilu rasprava i sukoba dva tabora, PDK sa jedne i opozicionog bloka sa druge strane. Sa dolaskom na čelo vlade, koalicija LDK-AAK-Inicijativa tvrdi da će revidirati i poništiti sve nezakonite odluke a oni koji su ih donijeli i iskoristili će biti kažnjeni, prenosi list "Zëri".

Ali, Adem Grabovci ovo vidi kao pritisak na institucije i kaže da će to samo dovesti do produbljavanja krize.

"Oni već sada razmišljaju o reviziji i donošenju odluka. Prije svega da se razumijemo, da izbor premijera i predsjednika i tako dalje... ne predstavlja samo naše želje, treba izaći pred građane, treba osvojiti njihovo povjerenje i poslije toga preuzeti odgovornost za institucije da bi se nastavilo sa radom", rekao je Grabovci.

Adem Grabovi je dalje za Politiko.net govorio o tome da će Vladu formirati PDk i da oni imaju više od 70 glasova.

"Mi ćemo djelovati u skladu sa zakonima i Ustavom Kosova. Svaka druga opcija je protivzakonita i protivustavna te oni koji djeluju suprotno moraju se suočiti sa posljedicama. Garantujem vam da od 120 poslanika, kada se održi sjednica u normalnim uslovima, ne samo da ćemo imati 61 glas, nego i više od 70 glasova", rekao je Grabovci.