Jedina mogućnost da Kosovo ne uđe u krizu

Osim stranaca koji bi najviše voljeli vladu širokih osnova, ovu ideju kao prihvatljivu sada vidi i civilno društvo ali i PDK koja to vidi kao jedinu mogućnost da Kosovo ne uđe u institucionalnu krizu koja bi sobom donijela nove izbore, prenosi list "Tribuna".

Čini se da ideju međunarodnih predstavnika o vladi na širokoj osnovi sada kao najprihvatljiviju vide i domaći političari.

Blok LDK-AAK-Inciijativa se već nekoliko nedjelja bori sa Pokretom Samoopredjeljenje radi postizanja sporazuma o mogućem koalicionom vođenju vlade, ali bez obzira na to, dvije strane nisu uspjele da se dogovore jer su uslovi koje je postavilo Samoopredjeljenje bili neprihvatljivi za postizborni blok LDK-AAK-Inicijativa za formiranje vlade.

Na čitavu tu situaciju nedavno je reagovala Demokratska partija Kosova koja je preko svog zamjenika predsjednika Kadri Veselija tražila da buduća vlada bude formirana na širokim osnovama kao jedina mogućnost za izlazak zemlje iz političkog grča.

List dodaje da su uslovi pokreta "Samoopredjeljenje" i liste Srpska "tvrd orah" za opozicioni blok, te je na njegovim predstavnicima da ubjede pokret Samoopredjeljenje i listu Srpska da uđu u postizbornu koaliciju.

Kao i pokret Samoopredjeljenje koji je postavio svoje uslove tako i Lista Srpska neće da uđe u koalicju sa blokom bez uslova.