Napustio Kosovo!!!

Kosovski specijalci i dalje pretražuju okolinu Skenderaja u potrazi za Ganijem Gecijem, bivšim poslanikom, koji je poslije ubistva Ruxhdija Shaqirija najvjerovatnije pobjegao sa Kosova. EULEX nije uključen u istragu. Motivi obračuna: politika, osveta i borba za prevlast u Drenici.

Četiri čaure pronađene su na mjestu na kojem je sinoć Gani Geci, kontroverzni političar i bivši pripadnik OVK, ubio Ruxhdija Shaqirija, saopštila je kosovska policija navodeći da specijalci, koji su cijele noći držali Sjkenderaj pod opsadom, nisu uspjeli da pronađu i uhapse Gecija.

Kako saznaje portal "Indeksonline", na magistrali Priština-Podujevo mnogo Jedinica Specijalne policije Kosova kontrolišu sva vozila koja tu prođu.

Glasnogovornik Policije Kosova za region Mitrovica, Avni Zahiti je u izjavi za Indeksonline rekao da Policija čini sve da uhvati Gecija ali da za sada nema nikakvih novosti.

"nema ništa novog. Sve je isto, a policija i dalje traga. Istraga se nastavlja i čekamo daljni razvoj situacije", rekao je između ostalog Zahiti.

Inače, porodica Geci je u izjavi za medije rekla da njihov član Gani je van zemlje zbog njegove sigurnosti.