Analitičar Behlul Beqaj

Analitičari sadašnji politički trenutak na Kosovu ocjenjuju kompleksnim. Postizbornu političku krizu, istrage i izvještaj glavnog tužioca Clinta Williliamsona, kao i rast vjerskog ekstremizma, Behlulj Beqaj i Fisnik Korenica prepoznali su kao kao probleme koji ne samo što ugrožavaju Kosovo nego i pokazuju nizak nivo dosadašnjeg političkog djelovanja, prenosi ”Koha ditore”.

Politički analitičari opisuju politiku pravljenja unutrašnjih i spoljnih problema. Kada to kažu misle na postizborna događanja, izvještaj međunarodnog istražitelja Clinta Williliamsona o istrazi pretpostavljenih zločina UÇK i problema sa rastućim islamskim vjerskim fanatizmom. 
Politikolog Behlulj Beqaj je rekao da postoji rješenje za komplikovanu političku situaciju nastalu poslije prošlomjesečnih izbora. 
”Rješenje je jednostavno za one koji su za rješenje. Treba poštovati političku volju većine. Naravno da konstituisanje vlasti ne garantuje rješenje ali se ne možemo nadati rješenju bez konstituisanja vlasti. Što se tiče novih izbora oni neće rješiti ništa po pitanju programa i aktera, osim što će produbiti neprijateljstvo i protivrečnosti, što bi moglo da ima velike posljedice”, rekao je Bećaj