Nezaposlenost čini svoje!!!

Kandidati za nastavnike u Centru za nadležnost u Prizrenu, za koje se očekuje da počnu sa radom od 1. septembra ove godine u ponedjeljak su bili na testu za izbor, na osnovu kojeg će biti izrvšen uži izbor kandidata s kojima će se obaviti razgovor.

Zvaničnici Opštinskog direktorijata obrazovanja u Prizrenu su izjavili da je ova praksa uvedena zbog veliko broja kandidata koji su se prijavili radi zaposlenja u ovoj stručnoj školi.

"Za devet slobodnih radnih mjesta, prvenstveno nastavnika stručnih predmeta, konkurisalo je 186 kandidata. Zbog velikog broja kandidata Donatorski bord škole i Agencija za stručno i obrazovanje odraslih su odlučili da se putem testa načini uži izbor kandidata", rekao je direktor Direktorijata obrazovanja, Nexhat Çoçaj za list "Koha Ditore".

Očekuje se da Centar za nadležnost počne sa radom 1. septembra ove godine. On je osnovan zahvaljujući zajedničkim naporima Vlade Kosova i Vlade Luksemburga. Blizu tri miliona eura je iznos investicija za izgradnju i opremanje škole, stvaranje plana i programa i izvođenja obuke.