Koalicija prihvatila tri od pet zahtjeva Pokreta

Visar Ymeri izjavio da je u postizanju sporazuma s koalicijom problem to što Samoopredjeljenje zahtjeva da Kosovo u pregovorima sa Srbijom predstavlja opozicija.

Drugi problem je i zahtjev da Venecijanska komisija ocjeni lanjski sporazum iz Brisela.

U emisiji "TV Klan Kosova" šef poslaničke grupe kosovskog Pokreta Samoopredjeljenje je u utorak uveče rekao da je koalicija prihvatila tri od pet zahtjeva Pokreta, a dva odbila.

Lider Alijanse za budućnost Kosova, Ramush Haradinaj, izjavio je u utorak da "kao budući premijer Kosova" neće dozvoliti da se ono samoizoluje.

On je time aludirao na zahtjeve Samoopredjeljenja da se prekinu pregovori sa Srbijom i da predstavnici Srpske liste ne budu u Vladi Kosova, uprkos jasnim ustavnim i zakonskim rješenjima i obavezama.

Neprihvatanje uslova Samoopredjeljenje potvrdio je i lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa koji je na Facebook-u napisao da partija na čijem je on čelu, neće prihvatiti uslove Samoopredjeljenja za podršku i učešće u novoj vladi i za izbor predsjednika Skupštine Kosova.

"LDK, kao najveći subjekt, nije postavio uslove i mi ne želimo da prihvatimo uslove. Jedini uslov je da radimo za dobrobit zemlje", napisao je Mustafa.