Koalicija Vučić-Thaçi-Haradinaj!?

Na sastanku predstavnika Srba s Kosova i predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića dogovoreno je da Srbi uđu u nove institucije i učestvuju u vlasti na Kosovu, izjavio je direktor kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije, Marko Đurić, koji je naveo da je na sastanku s premijerom Srbije postignut dogovor o jedinstvenom političkom nastupu svih poslanika srpske liste.

On je rekao i da je važno da Srbi preuzmu dio odgovornosti za upravljanje institucijama i uzmu učešće u vlasti.

Đurić je na konferenciji za novinare nakon sastanka rekao da je interes da Srbi jedinstveno nastupaju i učestvuju u političkom procesu na Kosovu radi jačanja interesa srpske zajednice kroz institucionalne okvire.

Đurić je, na pitanje da li to znači da će Srbi ući u Vladu Kosova i da će sarađivati sa Hashimom Thaçijem i Ramushom Haradinajme rekao da je veoma važno da Srbi preuzmu dio odgovornosti za upravljanje institucijama i da uzmu učešće u vlasti.

"Ne prejudiciramo kako će izgledati buduća struktura pokrajinske vlasti, ali znamo da je za našu zajednicu na Kosovu izuzetno značajno da što je više moguće utičemo na događaje", rekao je Đurić.