Ako Ramush Haradinaj bude mandatar

Funkciju ministra spoljnih poslova Kosova, ukoliko premijer postane Ramush Haradinaj, obavljao bi publicista Veton Surroi, piše portal "Telegrafi", pozivajući se na svoje neimenovane izvore.

U koaliciji koja se na Kosovu naziva "koalicijom inata", u kojoj su Demokratski savez Kosova Isa Mustafe, Alijansa za budućnost Kosova Ramusha Haradinaja i Inicijativa za Kosovo Fatmira Limaja, a koju podržava i pokret "Samoopredjeljenje" Albina Kurtija, počeli su razgovori o konkretnim kadrovskim rešenjima.

Izbor Surroia za ministra spoljnih poslova po svemu sudeći ima podršku pokreta Samoopredjeljenje koja se približila Surroiu od vremena kada je portparol stranke Ora, koju je vodio Surroi, prešao u "Samoopredjeljenje".

"Vlada opozicione koalicije će oko sebe okupljati sve opozicionare, kako one koji su aktivni takođe i one koji su imali ili imaju još uvijek na različite načine opozicionu ulogu. Imamo za cilj da stvorimo stabilan blok koji će onemogućiti Thaçiju da dominira političkom scenom Kosova", rekao je za "Telegrafi"  izvor koji je dio opozicione koalicije.

Prema istom izvoru, Haradinaj će pozvati još neke publiciste da se pridruže vladi.