Zbog povećanja plata radnicima KEK-a

Rast plata za radnike KEK će biti samo jedan od elemenata koji će uticati na povećanje cijena električne energije na Kosovu. Regulatorni ured za energiju još uvije nije donio konačnu odluku o ovom, međutim KEDS je zatražio da u izradi tarifa za 2014, budu reflektovani svi stvarni troškovi za pružanje svojih usluga.

Vrlo brzo će građani Kosova dobiti nove račune za električnu energiju. Očekuje se da budu skuplji nego trenutni. Dužnosnici KEDS-a su za list "Tribuna" izjavili da će se u ovim računima odraziti povećanje plata za radnike KEK-a.

"To će platiti građani", rekao je on i dodao da je još uvijek u toku razmjena podataka i informacija između KEDS i Regulatornog ureda za energiju do maksimalnih dozvoljenih prihoda koji određuju nove tarife.

Ove tarife bi trebalo da počnu sa implementacijom od mjeseca aprila, ali ovoga puta u Regulatornom uredu za energiju kažu da je do kašnjenja njihovih aplikacija došlo zbog naknadnih objašnjenja od strane licenciranih. U međuvremenu, u KEDS ne ukazuju na to da bi moglo doći do poskupljenja električne energije. To ostaje na Regulatornom uredu za energiju da odluči.