Znate li šta je Telepromter?

Želite da dobro održite govor kao predsjednica Atifete Jahjaga i budete lider kao Barack Obama. Onda vam je neophodno da samo uđete na interent stranicu i poručite "Predsjednički Telepromter" za samo 500 eura.

Znate li šta je Telepromter? Telepromter je elektronski uređaj koji prikazuje govor osobe pred njim i koji može vidjeti samo osoba koja ga čita.



Ovaj način govora američki predsjednici su koristili godinama. Bill Clinton, George W. Bush i posljednji Barack Obama su bili i trenutno su obožavaoci ovih uređaja koji im pomažu da bolje izgledaju pred kamerama i da ne gube vid od javnosti.



Na osnovu onoga što smo do sada vidjeli Barack Obama je najbolje koristio ovu metodu jer su njegovi govori izazvali interes, ne samo u SAD-u, nego i u inostranstvu, nazvavši ga jednim od najboljih govornika na svijetu.

A ukoliko ste se zapitali kako su se u toku jednog veoma kratkog perioda govori predsjednice Atifete Jahjaga značajno poboljšali, onda sada znate odgovor.



Međutim, iako sa malim zakašnjenjem, predsjednica Kosova, Atifete Jahjaga koja je na posljednjem održanom govoru pozitivno iznenadila ostavivši strahovitu impresiju u njenim nastupima se vidi da je počela da uči metodu korišćenja ove opreme.



Telepromter zaista prikazuje tekst pred osobu koja ga čita, ali trebaju finese, vještine i duhovna smirenost da ga koristite na najbolji mogući način.

Ove vrline kod predjednice Atifete Jahjaga ne nedostaju.