Uhapšeno dvoje osumnjičenih

Pronašli su najlakši način da se na brzinu obogate. Prosto, otvorili su "fabriku" novca i "posao" nije bio loš, ali nije i potrajao dugo, prenosi list "Zëri".

Dvoje mladih sa inicijalima L.S. (1991) i F.O.(1990) su radili zajedno. Jedan je proizvodio falsifikovani švicarski franak, a drugi ih je stavljao u opticaj, ali su obojica, jedan iz Gnjilana, a drugi iz Vitine uhapšeni i sada se očekuje da izađu pred lice pravde.

Ideja nije bila toliko originalna jer ove "fabrike" za falsifikovanje novca su otvorene mnogo ranije, i u ostalim zemljama, ali njihova originalnost je bila drugačija od drugih koji obično falsifikuju euro i US dolar. Oni su odlučili da falsifikuju švicarski franak, koji se razlikuje sigurnosnim znacima koji ga čine gotovo nemogućim za falsifikovanje.

Međutim, nije prošlo puno vremena i njihov biznis s lažnim novcem je pao u oči Policije odmah nakon prijavljivanja prvih slučajeva lažnih franaka na tržištu, što je bilo iznenađenje ne samo za žrtve, u ovom slučaju građane, ali i za policijske istražitelje koji su bili angažovani na identifikaciji i hvatanju osoba koje su ih pustile u opticaj.

Nakon intenzivne i efikasne istrage od strane Jedinice za privredni kriminal policije Centralnog štaba Policije Kosova, koji djeluje u Gnjilanu, identifikovani su i jučer su u jednoj kući u ulici "Adem jashari" u centru grada osumnjičeni uhapšeni. Radi se o L.S., rođenom 1991. godine u Gornjem Livoču opština Gnjilane, i F.O. rođenom 1990. godine iz Sadovine opština Vitina, koji se sumnjiče da su falsifikovali novčanice švicarskog franka.