Veliki problemi u zemlji!

Politički analitičar Nexhmedin Spahiu pobjedu Građanske liste "Srpska" smatra pobjedom države Srbije, koja je uspjela da na Kosovu stvori drugu "Republiku Srpsku", istu onoj kao u Bosni i Hercegovini.

On formiranjem Asocijacije srpskih opština i njenim ovlašćenjima predviđa velike probleme u zemlji kada je riječ o unutrašnjem suverenitetu.

S druge strane, pobjedu Liste "Srpska", u opštinama sa srpskim ili mješovitim stanovništvom, smatra pobjedom države Srbije, koja je uspjela da na Kosovu stvori drugu Republiku Srpsku.

"Da nisu pozivali svoje glasače da glasaju za kandidate van liste 'Srpska', lideri albanskih političkih partija, su svjesno ili besvjesno omogućili listi Vlade Srbije da pobjedi u devet opština, u kojima će se dirigovati direktno iz Beograda. Čak, na žalost, ovi lideri su dozvolili da u opštini Novo Brdo, nastanjeno većinskim albanskim stanovništvom ne bude na čelu Albanac, nego da sama opština ostane u rukama Srba, samo zbog činjenice što nismo pozivali albanske glasače da izađu i glasaju za albanskog kandidata", rekao je on.