Bilo je onih koji su dobili samo jedan glas

Šest kandidata za odbornike Skupštine opštine Prizren, na izborima održanim 3. novembra ove godine, nisu glasali čak ni za sebe.

Shqipe Xërxa iz Građanske inicijative za Prizren, Sezen Haskuka iz Partije pravde, Besim Alishani iz Balli Kombëtar, Miralem Alija iz Alijanse za novo Kosovo (AKR), Barija Sagdati iz Centra demokratske unije (CDU), prema konačnim rezultatima CIK-a, na ovim izborima nisu dobili nijedan glas.

Kandidatkinja Balli Kombëtara, Edina Skoro, kandidat Edison Spahiu iz Partije pravde, Sinan Gjinali iz Konzervativne partije Kosova, Agron Zogaj iz Pokreta "Samoopredjeljenje", Arif Ilijazi iz Koalicije SDA-SDSG, Gulten Gaca iz Ujednjenje romske partije Kosova, su međutim dobili samo po jedan glas.

Demokratska partija Kosova (PDK) je sa izbora održanih 3. novembra izašla kao stranka koja je dobila najviše glasova. Ovaj politički subjekat ima i kandidata koji je dobio najviše glasova za Skupštinu opštine. Alush Shala je kandidat koji je dobio najviše glasova na izborima 3. novembra. On je dobio 912 glasova .

Iz redova LDK, najviše glasova je dobio Xhavit Uka, koji je imao 830 glasova. Najvjerovatnije će Xhavit Uka postati poslanik Skupštine Kosova, pošto su tri poslanika iz redova LDK izabrani za gradonačelnike u njihovim opštinama.