Protiv političke trgovine

Novi gradonačelnik Prištine Shpend Ahmeti, ne prihvata trgovinu sa ostalim političkim partijama kako bi obezbjedio dovoljan broj glasova u Skupštini opštine. Traži saradnju sa svima koji su spremni da iznesu njegov program. I za svoj kabinet ne obećava da će biti sastavljen samo od članova pokreta ”Samoopredjeljenje”. Ahmeti obećava da će Priština biti primjer transparentnosti i za druge opštine.

Kandidat koji je pobijedio u trci za gradonačelnika Prištine Shpend Ahmeti, je rekao da je otvoren za saradnju sa svim političkim subjektima u Skupštini opštine ali ne i za podjelu vlasti sa njima.
Za njega ne predstavlja prepreku činjenica da je u Skupštini opštine druga partija na prvom mjestu po broju osvojenih poslaničkih mjesta. On se izjasnio protiv političke trgovine sa ostalim partijama u zamjenu za direktorska mjesta.
U intervjuu za ”Kohu Ditore”, Ahmeti je naglasio da takvi dogovori ne vode ka promjenama u Prištini. On je rekao da je obavezan prema građanima za program koji je predstavio i koji ima namjeru da sprovede tokom svog mandata.
Ahmeti je već prvog dana rekao da će da zaustavi nelegalnu gradnju i da će donijeti odluku o rušenju svega što nema dozvolu.