Ciklon hladnog vazduha nad našom zemljom

Polarni ciklon hladnog vazduha počeo je da se širi Centralnom Evropom. Očekuje se da njegov udar siđe preko Tirenskog mora u Italiji.

"Ovaj ciklon donosi hladno vrijeme nad dijelovima Centralne Evrope, a u nekim dijelovima i snježne padavine gdje je nadmorska visina preko 500 metara", izjavio je meteorolog Mendin Rugova.

U subotu, prema njegovim riječima ciklon će doći sa  Apeninskog poluostrva, donoseći kišne padavine, a u sjevernoj Italiji i snijeg. A štose tiče naše zemlje, za kraj vikenda će donijeti nove padavine.
 
"Tokom ponedjeljka i utorka, ciklon će proći na jugu naše zemlje, otvarajući puteve za hladni vazdušni talas sa sjeveroistoka koji će stići u našu zemlju. Tokom večeri, u ponedjeljak i utorak postoji mogućnost snježnih padavina i u mjestima manje nadmorske visine", rekao je Rugova i dodao da se od ponedjeljka očekuje i pad temperature ispod nula stepeni.

Naravno, prognoza ili predviđanje vremena je teško i nepredvidljivo, i zbog tog razloga se naziva prognoza, pogotovo kada se radi o vremenu za duži period, čak i za nekoliko dana.