Današnje zasjedanje Skupštine

Kosovo bi moglo da upadne u novi politički grč koji bi mogao da ga odvede i do prijevremenih izbora. Riječ je o budžetu za 2014. godinu za koji prijeti opasnost da ne dobije dovoljan broj glasova za dalje procesuiranje.

Razlog za to bi mogli da budu glasovi protiv koje su osim Demokratskog saveza Kosova najavili i Samoopredjeljenje i Alijansa za budućnost Kosova. Brojčano, trenutno stanje pozicija-opozicija je 60 : 60 od 120 poslanika.

Alijansa za budućnost Kosova (AAK) je zauzela konačan stav da će glasati protiv budžeta za 2014. godinu, što će biti glavna tačka današnjeg zasjedanja Skupštine.

AAK je ovu odluku donijela u srijedu poslije podne i time još više iskomplikovala stvari sa situacijom oko budžeta pošto je vladajuća koalicija sve nade polagala upravo u ovu partiju.

Šef poslaničke grupe AAK Ardian Gjini je komentarišući njihov stav rekao za list "Tribuna" da su svijesni da bi glasovi protiv mogli da komplikuju političko stanje ali je ocijenio da njegova partija ima principe i da ne može da podrži budžet koji je Vlada poslala.

"Parlamentarna grupa AAK nije spremna da podrži ovaj budžet. Postoje razlozi koje ćemo objaviti na zasjedanju. Potpuno smo svijesni da bi zemlja mogla da ode na izbore".