Studenati, veterani UÇK-a i članovi raznih NVO

Povelik broj studenata, veterana UÇK-a i raznih nevladinih organizacija je danas protestovalo ispred kancelarija EULEX-a i tražilo oslobađanje bivših pripadnika UÇK-a, pripadnika takozvane "Dreničke grupe".

"Dolje EULEX", "Uhapsite kriminalce na sjeveru", su bili neki od povika koji su se čuli od strane protestanata koji su se okupili ispred zgrade EULEX-a u Prištini.

Protestanti su također ispred EULEX-a predstavili slike masakara koji su se desili tokom posljednjeg rata na Kosovu.

Oni su upozorili da će biti još protesta sve do konačnog oslobađanja pripadnika "Dreničke grupe".

Jedan od organizatora je rekao da ukoliko EULEX ne preduzme mjere za oslobađanje komandanata, onda će protesti postati svemasovni.

"Mi danas nismo došli da držimo govore. Došlo smo da zatražimo oslobađanje. Kažemo EULEX-u da kriminalce može potražiti na sjeveru i u Beogradu", rekao je jedan od organizatora protesta.

Fatmir Spahiu, iz organizacionog odbora je rekao da je učninjena nepravda prema bivim pripadnicima UÇK-a.

"Kao student, došao sam ovdje da protestujem protv nepravde koja je učinjena protiv pripadnika UÇK-a. Tražimo od EULEX-a da jednom zauvijek prestane sa gonjenjem pripadnika UÇK-a. Pozivamo da oni odmah budu oslobođeni", rekao je Spahiu.

Protesti su završeni i svi protestanti su se mirno razišli.Studenati, veterani UÇK-a i članovi raznih NVO Protest ispred EULEX-a protiv hapšenja "Dreničke grupe" Povelik broj studenata, veterana UÇK-a i raznih nevladinih organizacija je danas protestovalo ispred kancelarija EULEX-a i tražilo oslobađanje bivših pripadnika UÇK-a, pripadnika takozvane "Dreničke grupe".