Treba se osvojiti više glasova nego albanski i bošnjački kandidat

Premijer Srbije Ivica Dačić pozvao je građane Mitrovice da izađu na ponovljene lokalne izbore u nedjelju i tako pokažu jedinstvo, jer je to, dodao je, jedini put do Zajedice srpskih opština, ali i jedini način da se odbrani Srbija i da nastavi da pomaže Srbima s Kosova.

Dačić je, obraćajući se na završnoj konvenciji Građanske inicijative "Srpska" u centru Mitrovice, poručio da Srbija ne može da se brani puškama i tenkovima već samo jakim političkim vezama i pametnim odlukama.

"Morate da shvatite, da nam pomognete da biste sebi pomogli, da možemo da vam pomažemo i dalje. Lako je donijeti odluku tvrdoglavo i udarati glavom u zid. Naš cilj nije da lupamo glavom o zid već da ga srušimo. Zato morate da izađete na izbore", rekao je Dačić pred 5.000 okupljenih građana.

Izlazak na izbore nije da bi se pomoglo Prištini i premijeru Kosova Hashimu Thaçiju, već zato što je to jedini način da Srbi na Kosovu imaju vlast koju ne priznaje jedino Beograda, već i Priština, "a što je najvažnije i međunarodna zajednica, jer bez njihovog priznanja ne možemo ništa da uradimo".

"Napravite izbor da bude u srpskom interesu. Važno da Srbi budu jedinstveni, da zaboravimo razlike između političkih partija i da treba da imamo najjaču političku partiju na Kosovu, a to je Srpska partija", rekao je Dačić.

Ovdje se radi o odbraniti interesa Srbije, a ne o tome kako izdati te interese, naveo je Dačić i dodao:

"Danas se Srbija ne brani više puškom, moramo da je branimo pobjedom na izborima. Dosta je bilo poraza na izborima i svim drugim stvarima na Kosovu. Ajde, korak po korak, pobjeda na izborima, konstituisanje Zajednice srpskih opština, naših organa, policije, pravosuđa...Od 1999. Srbija je prisutna, ali iz Beograda. Nama treba srpski centar vlasti ovdje na sjeveru, u Mitrovici".

Imamo jedan cilj, istakao je premijer Srbije, a to je da osvojimo više glasova nego albanski i bošnjački kandidat.

"Glasajte da možemo da imamo i dalje tu arteriju, odnosno venu saradnje sa Beogradom, da ljudi mogu da rade, primaju platu, penzioneri penzije, da vi odlučujete kako ćete dalje da živite. Srbija je i dalje na Kosovu i neće otići. Hoću da poželim sreću srpskoj stvari, srpskom interesu na Kosovu i našem jedinstvu. Partija je mnogo, ali Srbija i srpski interes je samo jedan", zaključio je Dačić.