Čeka se odgovor

Predsjednik Demokratske unije, Zafir Berisha primio je prilično dobru ponudu od predsjednika Demokratske partije Kosova (PDK) Hashima Thaçija. Thaçi je ponudio mnogo toga Zafiru Berishi samo da prihvati da podrži Ramadana Muju u drugom krugu lokalnih izbora, koji se trebaju održati 1. decembra.

"Pod vodstvom Berishe će biti svi, počevši od predsjedavajućeg, direktorijata idr., samo da Ramadan Muja bude miran. Također zahtjev Thaçija je bio da poslije 1. decembra Zafir Berisha djeluje u ime PDK-a", rekao je za list "Tribuna jedan zvanični Demokratske unije.

Prema ovom izvoru, Zafir Berisha zatražio je od Hashima Thaçija, da "korumpirana garnitura" ode svojim kućama. "Ova ponuda Hashima Thaçija ima veze i sa nacionalnim izborima".

U međuvremenu, Zafir Berisha ponudu Hashima Thaçija može prihvatiti samo ukoliko iz utrke odustane Ramadan Muja.

Izvori portala "PrizrenPress" unutar Demokratske unije su međutim izjavili da ovaj politički subjekat može ući u koaliciju sa PDK-om, samo pod uslovom da se iz utrke za predsjednika opštine Prizren povuče prof. dr. Ramadan Muja.

"Thaçijevu ponudu o koaliciji Demokratska unija će prihvatiti samo ukoliko se iz utrke za predsjednika opštine Prizren povuče Ramadan Muja. Ovo je stav članova Predsjedništva stranke, i to će najvjerojatnije biti odgovor na ponudu Hashima Thaçija", rekao je izvor blizak Demokratskoj uniji.