U sklopu RTK2

Generalni direktor Radio-televizije Kosova Mentor Shala imenovao je za glavnog i odgovornog urednika Programa na crnogorskom jeziku Predraga Despotovića, saopšteno je agenciji "Beta" iz Udruženja Crnogoraca Kosova.

Imenovanje Despotovića predstavlja početak formalnog ustanovljenja i profilisanja posebnog programskog bloka za pripadnike crnogorske nacionalne zajednice na Kosovu.
 
To je, takođe, kako se ocjenjuje, još jedan, važan, korak u pravcu potpunog ustavnog priznanja statusa Crnogoraca na Kosovu kao manjinske nacionalne zajednice, kojoj, kao i drugima, pripada i pravo javnog informisanja na sopstvenom jeziku.
 
Program na crnogorskom jeziku, kao i programi drugih manjinskih zajednica, biće emitovan na Drugom kanalu RTK 2 koji je od juna ove godine ustupljen za te potrebe.
 
Program će postepeno biti profilisan tako da će pokriti glavna polja interesovanja i nacionalnih potreba Crnogoraca na Kosovu, kao i drugih građana, porijeklom iz Crne Gore.
 
Formiranje redakcije na crnogorskom jeziku podrazumijeva i tešnju saradnju Radio-televizije Kosova i Radio-televizije Crne Gore.